Udruga HERA

Sudjelovanje na okruglom stolu u Slavonskom brodu “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela”

Vijesti

5. listopada 2022.godine  sudjelovale smo na poziv Informativno pravnog centra u Slavonskom brodu na okruglom stolu na temu “Uloga policije u sustavu podrške žrtvama kaznenih djela” .  
Na okruglom stolu istaknuta je važnost policijskih službenika u radu i kontaktu sa žrtvama i svjedocima te su razmijenjena iskustva ostalih dionika koji se u svakodnevnom poslu susreću sa žrtvama i svjedocima u kaznenim djelima i prekršajima.
Sudionici okruglog stola bili su policijski službenici te predstavnici institucija i organizacija civilnog društva te se ovim putem svima zahvaljujemo.

Okrugli stol dio je aktivnosti programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“  kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.