Udruga HERA

11. listopada MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA

Vijesti

Međunarodni dan djevojčica obilježava se 11. listopada širom svijeta s ciljem da se skrene pozornost na ugrožavanje prava djevojčica u područjima kao što su dostupnost obrazovanja, zdravstvena zaštita, seksualno i reproduktivno zdravlje, zakonska prava i zaštita od diskriminacije, nasilja i ugovorenih brakova.
Namijenjen je promoviranju prava djevojčica i povećanju svijesti o neravnopravnosti s kojom se suočavaju samo zato što su djevojčice te poticanju zajednice na povećani angažman u stvaranju boljeg života i omogućavanju jednakih prava za djevojčice.
obilježava se 11. listopada širom svijeta s ciljem da se skrene pozornost na ugrožavanje prava djevojčica u područjima kao što su dostupnost obrazovanja, zdravstvena zaštita, seksualno i reproduktivno zdravlje, zakonska prava i zaštita od diskriminacije, nasilja i ugovorenih brakova.
Namijenjen je promoviranju prava djevojčica i povećanju svijesti o neravnopravnosti s kojom se suočavaju samo zato što su djevojčice te poticanju zajednice na povećani angažman u stvaranju boljeg života i omogućavanju jednakih prava za djevojčice.♀️
Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba i tekst "1 INTERNATIONAL DAY OF THE GIRL CHILD"