Udruga HERA

Zahtjevi za rodno osviješten Zakon o radu

Vijesti

Podržale smo zajedno s drugim organizacijama i aktivistkinjama iz inicijative Radnica te uputile zahtjev za rodno osviješten Zakon o radu te predložile i druge naše prijedloge izmjena i dopuna.

Tražimo da Vlada Republike Hrvatske prepozna sve probleme koji proizlaze iz diskriminatornih praksi i neravnopravnosti žena u svijetu rada, a izmjene Zakona o radu upravo su prilika da se osigura provedba mjera koje bi dovele do ravnopravnog položaja i sigurnijeg sustava rada za žene.

Tijekom saborske rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o radu u prvom čitanju ministar Piletić izrazio je spremnost Vlade da u Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu uvrsti neke odredbe koje se tiču položaja žena u svijetu rada, kao i važnost ostvarenja načela ravnopravnosti spolova.

Stoga smo Vladi RH i Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zajedno s drugim organizacijama i aktivistkinjama iz inicijative Radnica uputile zahtjev za rodno osviješten Zakon o radu te naše prijedloge izmjena i dopuna.