Udruga HERA

Održana javna akcija u Križevcima

Vijesti

Dana 22.09. održana je  u Križevcima javna akcija povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, Policijskom postajom Križevci te Područnim uredom Križevci, Hrvatskog zavoda za socijalni rad organizira je Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost. Javnu akciju podržali su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije sa suradnicama, zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam grada Križevaca.