Udruga HERA

nekoliko riječi o našim

projektima

aktualni projekat

NOVI POČETAK

Svrha projekta je unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama u Koprivničko-križevačkoj županiji, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žena žrtava nasilja i žrtava nasilja u obitelji.

PROGRAM

Udruga “HERA“ Križevci potpisala je 17. srpnja 2020. sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provedbu trogodišnjeg programa “NISI SAMA – unaprjeđenje usluga osnaživanja i savjetovanja žrtava obiteljskog nasilja”. Program se provodi u partnerstvu sa Gradom Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

PROJEKT

Udruga “HERA“ Križevci od 01. 12. 2019. godine do 01. 12. 2020. godine provodi projekt “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja”. Projekt se provodi u partnerstvu sa udrugom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Centrom za socijalnu skrb Koprivnica te Centrom za socijalnu skrb Križevci. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

PROGRAM

HERA Križevci i u 2018.g. nastavlja pružanje praktičnih informacija, emocionalne potpore, pravnih informacija, direktne podrške na sudu te psihosocijalne i savjetodavne pomoći žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u sklopu trogodišnjeg programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

PROJEKT

Projekt Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada ima za cilj osnažiti  partnerske organizacije za pružanje socijalnih usluga i unaprijediti provedbu programa socijalnih usluga u Gradu Zagrebu, Koprivničko križevačkoj županiji, Požeško slavonskoj županiji i Krapinsko zagorskoj županiji kroz edukaciju, osnaživanje, umrežavanje i promociju pružanja socijalnih usluga.

PROJEKT

Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruge S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice kao nositeljica i partnerske organizacije, Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ Pakrac, u razdoblju od 29. 12. 2014. – 28. 02. 2016.

PROJEKT

„Zajedno za mame“ naziv je novog projekta Udruge roditelja „Korak po korak“ usmjerenog na pomoć maloljetnim i mladim majkama i njihovim obiteljima, a provodit će se na području Koprivničko-križevačke županije u suradnji s križevačkom Udrugom žena „Hera“, zagrebačkom Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

PROJEKT

Institucionalna potpora predstavlja specifičan dio Programa financijske potpore Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili stabilizaciju udruga.

Trajanje potpore: Udruga može zatražiti institucionalnu potporu na razdoblje od najviše 3 (tri) godine uz uvjet da Nacionalna zaklada s udrugama kojima je odobrena potpora zaključuje ugovore o financiranju institucionalne potpore svake godine nakon ocjene prethodnog razdoblja.

Udruga”  HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava korisnica je sredstava institucionalne potpore u 2022., 2023. i 2024. godini.

Zahvaljujemo se Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva!

Želite podržati rad Udruge?

Prepoznali ste rad naše Udruge i želite donirati određena financijska sredstva ili opremu kako bi naš rad bio što uspješniji?