Udruga HERA

Održana međuresorna edukacija Specifičnosti rada sa žrtvama obiteljskog i seksualnog nasilja

Vijesti

Udruga “HERA“ Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji organizirala je danas u prostoru Obiteljski centar – Područna služba Koprivničko – križevačka međuresornu edukaciju Specifičnosti rada sa žrtvama obiteljskog nasilja i žrtvama seksualnog nasilja s ciljem jačanja znanja i vještina u radu sa ženama žrtvama seksualnog nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja.
Na edukaciji su sudjelovali članovi/ice Županijskog timova te drugi predstavnici/e policije, sudstva, državnog odvjetništva, zdravstva, zavoda za socijalni rad, obiteljskog centra i organizacija koje se u svom radu susreću sa ženama žrtvama obiteljskog nasilja i žrtvama seksualnog nasilja.
O važnosti međuresorne suradnje govorile su Marina Švagelj Jažić iz Udruge HERA Križevci te Maja Gregurević, policijska službenica PU Koprivničko- križevačke. A edukaciju o specifičnostima rada sa žrtvama obiteljskog nasilja i žrtvama seksualnog nasilja održala je dr.sc. Maja Mamula, psihologinja, Ženska soba Zagreb.
Edukacija je dio aktivnosti projekta Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja kojeg provodi Udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu sa Udrugom “Iris“ Bjelovar uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.