Udruga HERA

Europski dan žrtava kaznenih djela

Vijesti

Vijesti

Žrtve kaznenih djela imaju određena prava zajamčena Zakonom o kaznenom postupku. Sud, državno odvjetništvo i policija dužni su već prilikom poduzimanja prve radnje u kojoj žrtva sudjeluje, žrtvu obavijestiti o njezinim pravima na njoj razumljiv način.
Uloga Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela je pomoći svim osobama u tumačenju tih prava i pružanja besplatne pomoći u ostvarivanju tih prava.
Više informacija možete saznati na: https://mrezapodrskeisuradnje.com/…/Mreza-podrske-i…

 Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela“  kojeg financijski podržava Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.