Udruga HERA

Vijesti

Institucionalna potpora predstavlja specifičan dio Programa financijske potpore Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili
stabilizaciju udruga.

Udruga može zatražiti institucionalnu potporu na razdoblje od najviše 3 (tri) godine uz uvjet da Nacionalna zaklada s udrugama kojima je odobrena potpora zaključuje ugovore o financiranju institucionalne potpore svake godine nakon ocjene prethodnog razdoblja.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrške Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili stabilizaciju isključivo udruga registriranih u Republici Hrvatskoj. Podrška se dobiva za daljnje djelovanje udruge i obavljanje njene osnovne djelatnosti, strateške programe koje provodi te smjernice organizacijskog razvoja dokazujući na taj način svoj doprinos pozitivnim promjenama u društvu u jednom ili više programskih područja djelovanja kojima se potiče razvoj demokracije i civilnoga društva u Republici Hrvatskoj.

Podrškom Institucionalne potpore  stvorit će se preduvjeti za organizacijski razvoj, te mogućnost prijavljivanja na druge projektno-programske natječaje, ali i zadržavanje postojećeg kadra, uspostava kvalitetnog timskog rada, formiranje zajedničkih sustava vrijednosti u svrhu kvalitetnijeg razvoja organizacije.

Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava  korisnica je sredstava Institucionalne potpore Nacionalne zaklade od 01.01.2022.godine.