Udruga HERA

Vijesti

27.kolovoza sudjelovale smo na  završnoj konferenciji projekta „Zajedno možemo više” Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci.
Riječ je o projektu kroz koji je u razdoblju od 1. listopada 2017. godine pa do 31. kolovoza 2018. godine pružana podrška djeci i mladima s teškoćama u razvoju u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti. Nositelj projekta bila je Udruga „Maslačak“, a partneri Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.
Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te Koprivničko-križevačke županije, naglasila je predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš i dodala kako je projektom obuhvaćeno 25 korisnika.
Korisnici su kroz projekt sudjelovali u brojnim aktivnostima, kreativnim radionicama i sportsko rekreacijskim aktivnostima koje su pobliže predstavile voditeljica projekta Kristina Kranjčević, kineziterapeutica i voditeljica plivanja Snježana Mergon te psihologinja Darija Mustić.
Ispred partnera projekta obratili su se Sanela Štubelj uime Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga i ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci Dražen Bokan.
Čestitke na provedenom projektu uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuvši kako ovaj projekt znači puno u pogledu senzibilizacije i poticanja volontiranja kod mladih. Podršku Grada Križevaca u radu Udruge „Maslačak“ naglasio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i dodao kako je siguran da će se Udruga izboriti i za nastavak projekta.
Čestitke na još jednom uspješnom projektu Udruge „Maslačak“ uputio je i saborski zastupnik Branko Hrg.