Udruga HERA

Vijesti

Predstavnica Udruge “HERA” sudjelovala je dana 11.lipnja 2021.godine  u  Prvom tematskom sastanku za članice i članove Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koji je organizirala Ženska soba i Udruga za zaštitu obitelji Rijeka U.Z.O.R.

Pod facilitacijom dr. sc. Maje Mamula, koordinatorice Ženske sobe i članice Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, održan je Prvi tematski sastanak online putem za članice i članove Županijskih timova. Odaziv na sastanak je bio velik te su sudjelovale članice i članovi iz 19 Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Cilj Prvog tematskog sastanka je bilo umrežavanje te unapređenje zajedničkog rada u okviru timova. Na sastanku su prezentiranje preporuke za unapređenje rada Županijskih timova, koje su proizašle nakon održanog sastanka s predstavnicama/predstavnicima organizacija civilnoga društva koje su ujedno i članice/članovi timova. Sastanak je bio održan u travnju 2021. u organizaciji Ženske sobe. Preporuke proizašle iz održanog Prvog tematskog sastanka bit će objedinjene s prethodno prikupljenim preporukama te prezentirane na Drugom i Trećem tematskom sastanku.

Tematski sastanak je sastavni dio projekta “Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom” kojeg provodi Ženska soba u partnerstvu s Udrugom za zaštitu obitelji Rijeka – U.Z.O.R uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.