Udruga HERA

Vijesti

Križevci, 08.11. 2017. – u okviru projekta “Podrška žrtvama i svjedocima” koji je financijski podržan od strane Ministarstva pravosuđa udruga “HERA” u suradnji sa Policijskom upravom Koprivničko – križevačkom organizirala je u utorak, 07. studenog. u zgradi Pučkog učilišta Koprivnica, okrugli stol “Važnost razvoja sustava podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela i prekršaja”.

Svrha okruglog stola bila je ukazati na potrebu razvijanja i jačanja sustava podrške žrtvama i svjedocima, prikazati dosadašnja postignuća i poduzete mjere na područjima promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, kao i umrežavanje organizacija i institucija civilnog društva koje se u svom radu zalažu za promicanje prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Na okruglom stolu govorili su Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstvo pravosuđa, Maja Vrbek, policijska službenica za prevenciju u
uredu načelnika PU Koprivničko-križevačke, Lidija Vuljak, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici, Miren Špek, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Maja Stahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra te Marina Švagelj Jažić voditeljica projekta Podrška žrtvama i svjedocima iz “HERE” Križevci.

Na okruglom stolu govorilo se o potrebama žrtava i svjedoka, o dosadašnjoj praksi institucija i organizacija koje pružaju podršku žrtvama i svjedocima, iskustvu u pružanju podrške te načinima i mogućnostima kojima bi se postojeći sustav podrške mogao unaprijediti.

Na okruglom stolu sudjelovali su djelatnici Centara za socijalnu skrb na području županije, suci općinskog i prekršajnog suda u Koprivnici, policijski službenici, djelatnici hitne medicine te predstavnici organizacija civilnoga društva.