Udruga HERA

Vijesti

Povodom  08.ožujka Dana žena predstavnice Udruge “HERA“ Križevci održale su sa  policijskim službenicima/ama Policijske postaje Križevci međuresorni sastanak.

Sastanak je održan s ciljem predstavljanja projekata i programa, te aktivnosti s ciljem razvoja multi-sektorske suradnje i poboljšanja sustava pružanja pomoći i podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja. Tijekom sastanka su predstavljene sve usluge koje  se kroz projekte i programe provode, način njihova pružanja (s naglaskom na temi primjerenog pristupa žrtvama) te je naglašena važnost suradnje policije i Udruge posebno važnost upućivanja žrtava nasilja u obitelji na udrugu od strane policijskih službenika/ca. Tijekom razgovora su istaknuta prava koja su se  korisnicima/ama pokazala posebno korisnima, kao što je pratnja osobe od povjerenja, institut pojedinačne procjene potreba žrtve te se razgovaralo o izazovima i problemima s kojima se susreću žrtve tijekom prijave kaznenog djela ili sudskog postupka.

Također su istaknuti  i problemi unutar sustava s kojima se susreće i policija i Udruga.

Nakon sastanka na zgradu Policijske postaje Križevci postavljen je transparent s porukom borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama čime je nastavljena globalna kampanja “One bilion Rising/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”.

Deseta po redu kampanja “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama” posvećena je borbi protiv nasilja koje uništava žene i majku Zemlju. Kampanja je počela 14. veljače, i nadovezuje se na Dan žena, a poruka je uz zaštitu žena i zaštita Zemlje, aktivnosti senzibiliziranja na problematiku nasilja nad ženama  provodit će se sve do 22. travnja, Dana planeta Zemlje.