Udruga HERA

Vijesti

4., 5. i 6. listopada 2021. godine, predstavnice “HERE” Križevci sudjelovale su na trodnevnoj edukaciji „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za sudjelovanje u procesu razvoja javnih politika i zagovaranja“ koja je održanau Zagrebu, Hotel Sheraton. Na edukaciji je  sudjelovalo ukupno 25 osoba, predstavnika/ca Ženske sobe i 10 organizacija članica Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Tijekom prva dva dana edukacije, predavanja su održali/e:

  • Cvijeta Senta, Centar za mirovne studije, „Predstavljanje rada CMS-a, primjera analitičkih i zagovaračkih aktivnosti, uloge i važnost OCD-a u javno političkim procesima i učenju kako odabrati adekvatne zagovaračke metode“
  • Tea Dabić, Kuća ljudskih prava, „Predstavljanje rada Kuće ljudskih prava, primjera analitičkih i zagovaračkih aktivnosti, uloge i važnost OCD-a u javno političkim procesima i učenju kako odabrati adekvatne zagovaračke metode“
  • Ivan Blažević, Zaklada SOLIDARNA, „Predstavljanje rada Zaklade SOLIDARNA, primjera analitičkih i zagovaračkih aktivnosti, uloge i važnost OCD-a u javno političkim procesima i učenju kako odabrati adekvatne zagovaračke metode“
  • Albin DEARING, FRA – The European Union Agency for Fundamental Rights, „Predstavljanje rada FRA, analitičkih i zagovaračkih aktivnosti, odabir kvalitetnih i adekvatnih zagovaračkih metoda rada“.
  • Aleksandra Ivanković, VSE – Victim Support Europe, „Predstavljanje rada VSE, analitičkih i zagovaračkih aktivnosti, odabir kvalitetnih i adekvatnih zagovaračkih metoda rada“.
  • Cilj edukacije je bio ojačati kapacitete Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela za zagovaranje unaprjeđenja sustava podrške žrtvama u RH.Tijekom trećeg dana edukacije, predstavnici/e organizacija članica Mreže podrške i suradnje aktivno su radili na izradi strateškog dokumenta „Strateški pravci djelovanje Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela 2022 – 2023“.

    Edukacija je sastavni dio projekta “Organizacije civilnoga društva kao ključni akteri u standardizaciji sustava za podršku žrtvama i svjedocima/kinjama kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba u partnerstvu s Udruga za podršku žrtvama i svjedocimaHrvatski pravni centar i partnerskom organizacijom s Islanda, Samtok um kvennaathvarf (The Women’s Shelter). Projekt je podržan sa 138.985,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova (www.eeagrants.org  / www.norwaygrants.org).