Udruga HERA

Vijesti

Dana 23.09.2021.godine sudjelovale smo na Okruglom stolu “Savjetovalište kao mjesto podrške i pomoći ženama koje su preživjele nasilje –  aktualni izazovi i problemi u radu”
Nakon okruglog stola nastavljena je edukacija  Sustav podrške i pojedinačna procjena potreba žrtve i Procesuiranje kaznenog djela trgovanja ljudima.

Okrugli stol zajednički su organizirale  Centar za žene žrtve rata – ROSA iz Zagreba, Domine i Ženska grupa Split iz Splita i Udruga žena NIT iz Korenice.
Okrugli stol se bavio se  radom savjetovališta za žene koje su preživjele nasilje te aktulnim izazovima skojima se organizacije susreću. Također, Udruga Domine predstavila je  priručnik za rad sa ženama koje su preživjelima nasilje – pravni aspekti.

Popodnevni dio bi je predviđen za dvije edukacije na temu: Sustav podrške i pojedinačna procjena potreba žrtve koju jeodržala  Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Službe za podršku žrtvama i svjedocima pri Ministarstvu pravosuđa i uprave te Procesuiranje kaznenog djela trgovanja ljudima koje je održala Juliana Stipšić, zamjenica županijskog državnog odvjetništvau Splitu.

Okrugli stol i edukacija organizirani su direktno ali i online putem Zoom platforme.