Udruga HERA

Vijesti

Poziv na edukativno predavanje

namijenjeno   stručnim osobama u institucijama i organizacijama  koje se u svom radu susreću sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja.

Naziv predavanja:

„Zaštita djece žrtava obiteljskog nasilja“

Ella Selak Bagarić, psihologinja, Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba

Ponedjeljak, 06.07.2020.godine u prostoru Centra za socijalnu skrb Koprivnica u 12.00 sati

Trg Eugena Kumičića 2, Koprivnica

Cilj predavanja je  upoznati sudionike/ce o posljedicama po mentalno zdravlje djece i mladih, ali i posljedicama koje se bez adekvatnog tretmana, reakcije stručnjaka i svih instanci sustava prenose u odraslu dob osobe s iskustvom traume u djetinjstvu i vode do transgeneracijskog prijenosa nasilja.  Također objasniti  rizične faktore  za zlostavljanje djece uzimajući u obzir osobine djeteta i roditelja, roditeljske kompetencije te okolišne čimbenike. Poseban naglasak predavanja biti će  na posljedicama po somatsko zdravlje, a što novija istraživanja i klinička praksa sve više potvrđuju.

Predavanje organiziraju Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Edukacija će biti bodovana od strane Hrvatske komore socijalnih radnika.

Zbog ograničenog broja osoba molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite na mail: info@udruga-hera.info najkasnije do petka 03.07.2020.godine.

Edukativno predavanje dio je aktivnosti projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja“  kojeg provodi Udruga HERA u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Koprivnica, Centrom za socijalnu skrb Križevci i Udrugom „Bolje sutra“ osoba s invaliditetom Grada Koprivnice. Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.