Udruga HERA

Vijesti

07. i 08. siječnja 2021. godine održane su online edukacije vršnjačkih edukatora u sklopu projekta Za VEZe BEZ nasilja!

Na edukaciji su sudjelovali/e učenici/ce Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Projektom Za VEZe BEZ nasilja! želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje.

Na edukaciji su se obrađivale teme nasilje u partnerskim vezama među mladima, nasilje u obitelji, dobre i loše veze, mitovi i činjenice o nasilju, prava u vezi, nenasilna komunikacija, protokol o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i drugo. Mladi koji su sudjelovali u edukaciji prenositi će znanja i vještine među svojim vršnjacima i tako postati promotori i edukatori humanosti i pravednosti, a isto tako provoditi će i određene aktivnosti i akcije u svojim školama koje će oni sami odabrati, na teme nenasilne komunikacije, kvalitetnih partnerskih veza među mladima i prevencije nasilja u vezama te druge aktivnosti koje doprinose nultoj toleranciji na nasilje.

Projekt Za VEZe BEZ nasilja! provodi udruga ”HERA” Križevci u partnerstvu sa Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar. Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.