Udruga HERA

Vijesti

U organizaciji Ženske sobe dana 25. i 26. veljače 2021. godine  održani su partnerski i intervizijski sastanci na programu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Sastanci su održani online putem, a na istima su sudjelovale članice i članovi svih 10 partnerskih organizacija Mreže podrške i suradnje. U četvrtak, 25. veljače 2021. su sastanku nazočile predstavnice Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, dok je u petak 26. veljače održano predavanje o zločinu iz mržnje. Predavanje su održale Cvijeta Senta iz Centra za Mirovne studije i Tea Dabić iz Kuće ljudskih prava.

Partnerski i intervizijski sastanak sastavni su dio programa „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ koji je kreiran je s ciljem osiguravanja pružanja sveobuhvatne, dostupne i teritorijalno rasprostranjene pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Program se provodi u trajanju od tri godine, a financijski je podržan od strane Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.