Udruga ”HERA” Križevci održala predavanje za učenike/ice Srednje gospodarske škole Križevci

Križevci, 15. 03. 2021. g. udruga “HERA“ Križevci održala je predavanje „Prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima učenicima/ama“ 1.m i 3.g Srednje gospodarske škole Križevci te je na predavanju prisustvovao nastavnik Zoran Vrhovec, mag. ing. agr.

Projektom Za VEZe BEZ nasilja! želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Projekt traje i provodi ga udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar,  a podržan je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta mladi će steći kompetencije koje im omogućavaju sudjelovanje u građanskom životu, a one uključuju prihvaćanje koncepta ljudskih prava i jednakosti kao osnove za solidarnost i odgovornost, prihvaćanje jednakopravnosti muškaraca i žena, sposobnost pokazivanja solidarnosti iskazivanjem interesa za rješavanje problema koji pogađaju lokalnu i širu zajednicu te spremnost reagiranja na protudruštveno ponašanje.

Cilj:

• Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladih te stvaranje nulte tolerancije na nasilje.
  • Unaprjeđenje suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Specifični  ciljevi:

• Unaprijediti znanje mladih o nasilju u vezama te vještine potrebne za uspostavljanje kvalitetnih veza
  • Pružiti dodatnu podršku mladima s teškoćama i mladima neprihvatljivog ponašanja kroz direktan rad i online savjetovanje
  • Pružiti podršku, savjete i informacije mladima u nasilnim vezama putem web stranice, društvenih mreža
  • Poticanje mladih da se aktivno uključe u rješavanje problema koji se njih tiču te jačanje vršnjačke podrške protiv nasilja u partnerskim vezama mladih
  • Unaprijediti suradnju s institucijama na način koji omogućava razmjenu iskustava i informacija, te osigurava međusobnu podršku