Udruga HERA

Vijesti

Predstavnica udruge “HERA” sudjelovala je 03. travnja 2019. u Zagrebu u prostoru Ministarstva pravosuđa RH na sastanku s predstavnicama Ministarstva pravosuđa te predstavnicima/cama organizacija civilnoga društva  koje sudjeluju u provedbi programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“.

Cilj sastanka bio je raspraviti o dosadašnjim iskustvima u njegovoj provedbi, svim ostvarenim suradnjama, a posebno o preprekama s kojima se udruge suočavaju na terenu i kako im u uklanjanju tih prepreka može pomoći Ministarstvo pravosuđa.

Bila je ovo izvrsna prilika i za čuti različite modele koje udruge koriste kako bi što uspješnije ostvarile suradnju s pravosudnim tijelima i institucijama koje rade sa žrtvama i svjedocima, a sve sa ciljem što kvalitetnijeg pružanja uslugama istima.

Program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Ženska soba – Centar za seksualna prava je nositeljica programa, a partnerske organizacije na projektu su: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.