Udruga HERA

Vijesti

Petu godinu za redom brojne ženske udruge i druge organizacije civilnog društva provele su  kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Revolution, koja se obilježava 14.veljače, a u kojoj sudjeluje preko 200 zemalja svijeta.
I ove godine i Križevci su se uključiti u kampanju Milijarda ustaje, čime potvrđujemo da smo Grad nulte tolerancije na nasilje.

U utorak 14. veljače 2017.g. Križevačke mazoretkinje na gradskom trgu plesale su na pjesmu Break The Chain (pjesma je napisana i uglazbljena u ovu svrhu, a koreografiju potpisuje Debbie Allen).

Nakon plesa Zdenko Balog izradio je Milenijsku fotografiju u kojoj su sudjelovala djeca Dječjeg vrtića Križevci i dječjeg vrtića Zraka sunca,učenici/e Gimnazije I.Z.Dijankovečkoga, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, članovi/ice Udruge Maslačak, Volonterskog centra Link, Križevačkih mažoretkinja, Crvenog Križa Križevci, Udruge osoba s invaliditetom Križevci te građani i građanke Križevaca.

U fotografiranju su sudjelovali i na taj način podržali kampanju župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, zamjenici gradonačelnika Tomislav Katanović i  Ivan Vuk.

U znak sječanja na ubijene  žene u 2016.g. od strane partnera odnosno bliskih osoba u zrak je pušteno 16 crnih balona.