Udruga HERA

Vijesti

Križevci, 15. 03. 2021. g. udruga “HERA“ Križevci održala je predavanje „Prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima učenicima/ama“ 1.m i 3.g Srednje gospodarske škole Križevci te je na predavanju prisustvovao nastavnik Zoran Vrhovec, mag. ing. agr.

Projektom Za VEZe BEZ nasilja! želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Projekt traje i provodi ga udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar,  a podržan je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta mladi će steći kompetencije koje im omogućavaju sudjelovanje u građanskom životu, a one uključuju prihvaćanje koncepta ljudskih prava i jednakosti kao osnove za solidarnost i odgovornost, prihvaćanje jednakopravnosti muškaraca i žena, sposobnost pokazivanja solidarnosti iskazivanjem interesa za rješavanje problema koji pogađaju lokalnu i širu zajednicu te spremnost reagiranja na protudruštveno ponašanje.