Udruga HERA

Vijesti

 4. ožujka 2022.godine  sudjelovale smo u Varaždinu u Hotelu Turist na Okruglom stolu u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, Ureda Varaždin.
Udruga je bila  domaćin tehničke posjete predstavnika nevladine organizacije za podršku žrtvama i svjedocima APAV, predstavnika državnog odvjetništva Republike Portugal te predstavnika organizacije za podršku žrtvama i svjedocima iz Latvije u okviru projekta ,,WithYou”.
Tijekom dvodnevnog posjeta u okviru projekta ,,WithYou” predstavnici/e organizacija i institucija Portugal  obišli su Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja u Zagrebu te ured Varaždin. Na kraju posjeta organiziran je Okrugli stol sa ciljem razmjene znanja i iskustva u radu sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela. Na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici/ce organizacija civilnoga društva te i institucija pravosuđa, policije i državnog odvjetništv sa područja 4 županije koji/e su imale prilike predstavnicima Portugala prenijeti dobre prakse u primjeni prava žrtva i svjedoka prema zakonodavstvu Republike Hrvatske.