Udruga HERA

Sudjelovanje na Okruglom stolu “Prostitucija: utjecaj na prava žena i ravnopravnost spolova”

Vijesti

Dana 19. listopada 2023.godine sudjelovale smo u Zagrebu na Okruglom stolu “Prostitucija: utjecaj na prava žena i ravnopravnost spolova” u organizaciji Centar za žene ROSA. Okrugli stol je moderirala prof.dr.sc. Zlata Đurđević. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH Višnja Ljubičić govorila je o Prostituciji kao rodnom fenomenu. Prof.dr.sc. Snježana Vasiljević govorila je o rezoluciji Europskog parlamenta od 14.9.2023. o reguliranju prostitucije u EU – prekogranične posljedice i utjecaj na rodnu ravnopravnost i prava žena. Prof.dr.sc. Maja Munivrana govorila je o kaznenopravnoj zaštiti žena u prostituciji – konceptualni i praktični izazovi. Izv.prof.dr.sc. Anita Lauri Korajlija govorila je o psihološkim posljedicama prostitucije. Nikolina Zec iz Centra ROSA predstavila je analizu savjetovališta ROSE, iskustva žena koje su preživjele prostituciju. Nela Pamuković iz Centra ROSA predstavila je prijedloge za izmjenu kaznenopravne zaštite žena u prostituciji – Model jednakosti.