Udruga HERA

Sudjelovanje na Konferenciji s međunarodnim sudjelovanjem “Što možemo bolje – prevencija seksualnog nasilja nad djecom” 

Vijesti

Vijesti

Dana 29.06.2023.godine sudjelovale smo online na  Konferenciji s međunarodnim sudjelovajem „ŠTO MOŽEMO BOLJE – PREVENCIJA SEKSUALNOG NASILJA NAD DJECOM“ u organizaciji Ženske sobe.
Na Konferenciji su izlaganja održale relevantne stručnjakinje i stručnjaci, predstavnice i predstavnici značajnih institucija i organizacija civilnoga društva, iz Hrvatske i inozemstva koji aktivno rade na području prevencije seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima. Teme konferencije bile su: od razumijevanja rasprostranjenosti seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima, problema neprijavljivanja, preko isticanja važnosti prevencije, do predstavljanja SNEP 2 – Junior programa i poticanja za njegovo sustavno provođenje u osnovnim školama širom Hrvatske.

Konferencija je sastavni dio projekta “Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 – Junior” koji provodi Ženska soba u partnerstvu s Pravobraniteljicom za djecu Republike Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ ”Kantrida” Rijeka, OŠ Bedekovčina, OŠ ”Slava Raškaj” Ozalj, OŠ ”Antun Mihanović” Slavonski Brod, OŠ Veruda Pula, OŠ Matka Laginje Zagreb, Rape Crisis Network Ireland i Change Attitude (Švedska).
U okviru projekta razvijen je program prevencije seksualnog nasilja za više razrede osnovnih škola (SNEP 2 – Junior program), koji je verificiran od strane Ministarstva obrazovanja Republike Hrvatske i implementiran u 34 srednjoj školi s područja cijele Hrvatske.