Udruga HERA

Vijesti

Povodom 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama  udruga “HERA” u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Križevci te Policijskom postajom Križevci organizira javnu akciju koja će se održati u petak 21.09. u vremenu od 10,00 – 11,00 h, na Strossmayerovom trgu u Križevcima. 

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku.

Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Tijekom javne akcije građani/ke moći će dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijelili leci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.