Udruga HERA

Vijesti

Udruga “HERA“ Križevci u sklopu kampanje #JutrosSamStala organizira Izložbu kojoj je cilj osvijestiti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra „ženskim“.

Izložba će se održati dana 22.04.2022. ( petak) na Trgu Antuna Nemčića. U slučaju vremenskih nepogoda, izložba će biti postavljena u atriju Likovne galerije Grada Križevci. Predviđeno vrijeme trajanja izložbe je od 10:00 do 15:00 sati te Vas ovim putem pozivamo na istu.

Izložba je putujućeg karaktera te je dosad bila postavljena u Rijeci, Poreču, Splitu i Zadru. Na izložbi će biti prikazane autentične priče koje su prikupljene kroz kampanju #JutrosSamStala .

Kampanja je dio projekta “Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene”, čija je nositeljica udruga B.a.B.e., a partneri su: Sveučilište u Zadru, Grad Novska, Vukovarsko – srijemska županija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRIter, Udruga “HERA” Križevci, Centar za građanske inicijative Poreč, Ženska udruga “IZVOR”, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, Prostor rodne i medijske kulture K-Zona te Mreža mladih Hrvatske.

Vrijednost projekta je 3.599.941,69 HRK, od čega se iz državnog proračuna RH financira 15%, a iz Europskog socijalnog fonda 85% u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Posrednička tijela su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (Europski strukturni i investicijski fondovi u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.).