Udruga HERA

Vijesti

Udruga “HERA“ Križevci potpisala ugovor  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za projekt „Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja“.

Križevci, 04. prosinca 2020. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike osiguralo je financijsku potporu za projekte prijavljene na Poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju uslugu Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji u Republici Hrvatskoj za 2020.godinu.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo je financijska sredstva u iznosu od 3.000.000,00 kn na teret programa 4002 Skrb za socijalno osjetljive skupine.

Sredstva za provođenje usluga Savjetovališta je dobilo 20 organizacija civilnog društva, udruga “HERA“ Križevci također je jedna od potpisnica ugovora za projekt “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja” koji će se provoditi na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije u trajanju od 12 mjeseci, ukupna vrijednost projekta je 150 tisuća. kuna.

Opći cilj projekta:

unaprjeđenje zaštite žena žrtava nasilja i žrtava obiteljskog nasilja te njihovo osnaživanje putem stručne savjetodavne, pravne i psihosocijalne pomoći te promicanje međusektorske suradnje  u svrhu podizanja kvalitete života i socijalne uključenosti žrtava nasilja

Specifični ciljevi projekta:

  1. pružanje usluge savjetovanja ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja
  2. pružanje psihosocijalne, psihološke pravne pomoći ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja
  3. pružanje odgovarajućih i pravovremenih informacija žrtvama nasilja o dostupnim uslugama potpore i pravnim mjerama
  4. suradnja i umrežavanje sa institucijama sustava u cilju razvijanja modela timskog pristupa rješavanju problema nasilja u obitelji i nasilja nad ženama
  5. osnaživanje kapaciteta stručnih osoba u savjetovalištu te stručnih osoba koje se u svom radu susreću sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja
  6. osvještavanje i senzibiliziranje javnosti o problematici nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Također, jačat će se kapacitet stručnjaka kao i međuresorna suradnja u području prevencije i zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, koje će se provoditi kroz stručna usavršavanja stručnjaka svih sustava koja postupaju po nasilju u obitelji kao i organizacija civilnog društva.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Križevci.