Udruga HERA

Vijesti

Udruga “HERA”organizira okrugli stol namijenjen promicanju prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja

Križevci. 03.11.2017. – U okviru projekta “Podrška žrtvama i svjedocima” koji je financijski podržan od strane Ministarstva pravosuđa udruga “HERA” u suradnji sa Policijskom upravom Koprivničko – križevačkom organizira okrugli stol “Važnost razvoja sustava podrške za žrtve i svjedoke kaznenih djela i prekršaja”.

Svrha okruglog stola je ukazati na potrebu razvijanja i jačanja sustava podrške žrtvama i svjedocima, prikazati dosadašnja postignuća i poduzete mjere na područjima promicanja prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja, kao i umrežavanje organizacija i institucija civilnog društva koje se u svom radu zalažu za promicanje prava žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja.

Okrugli stol će se održati u utorak, 07. studenog. 2017. godine u 12 sati, u dvorani broj 2 u zgradi Pučkog učilišta Koprivnica, na Trgu bana Jelačića 6, 1. kat.

Na okruglom stolu će govoriti Nikica Hamer Vidmar, voditeljica Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstvo pravosuđa, Maja Vrbek, policijska službenica za prevenciju u
uredu načelnika PU Koprivničko-križevačke, Lidija Vuljak, predsjednica Općinskog suda u Koprivnici, Miren Špek, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Maja Stahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra te Marina Švagelj Jažić voditeljica projekta Podrška žrtvama i svjedocima iz “HERE” Križevci.

Okrugli stol namijenjen je stručnim djelatnicima centara za socijalnu skrb, sucima i stručnim suradnicima, državnom odvjetništvu, policijskim službenicima, te predstavnicima drugih zainteresiranih ustanova i udruga koje djeluju i u svom su radu na neki način povezane sa predmetnom tematikom.