Udruga HERA

Vijesti

U prostorijama Županijske uprave, u petak 18. ožujka održana je sjednica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na sjednici je usvojen Godišnji plan rada za 2022. godinu kojim su definirani operativni ciljevi – unaprjeđenje međuresorne suradnje i razmjena iskustava vezanih uz nasilje u obitelji, senzibilizacija javnosti za problematiku nasilja u obitelji i unaprjeđenje kompetencije stručnjaka za rad sa žrtvama i počiniteljima nasilja u obitelji.

Svaki od navedenih ciljeva pojedinačno je razrađen kroz sjednicu i sadrži aktivnosti /parametre za njihovo praćenja te je jednoglasno prihvaćen od strane svih prisutnih članova tima. Osobit naglasak svih članova tima je stavljen na veću povezanost i suradnju institucija koje se bave, kako prevencijom, tako i rješavanjem slučajeva nasilja.

Tijekom sjednice predstavljen je i program Trodnevne edukacije za članove/ice Županijskog tima koji se planira u lipnju. Trodnevna eduakcija  je sastavni dio aktivnosti projekta Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja koje provodi Udruga “HERA” Križevci u partnerstvu sa Centrima za sociajlnu skrb križevci i Koprivnica uz financisjku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.