Udruga HERA

Vijesti

U četvrtak, 01.03.2018.godine u 9.00 sati u prostorijama Policijske postaje Križevci održan je sastanak u sklopu programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”.

Na sastanku su sudjelovali djelatnici Policijske postaje Križevci, djelatnice Centra za socijalnu skrb Križevci te udruge “HERA” Križevci. Svrha sastanka bila je predstavljanje nastavka provođenja i pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Koprivničko -križevačkoj županiji koje će tijekom 2018.g. provoditi udruga “HERA” slijedom uspješno provedenih aktivnosti tijekom 2017.godine.

Sudionici/e sastanka upoznati su sa aktivnostima programa kao i mogućnostima zajedničke suradnje u provođenju aktivnosti.

Podrška žrtvama i svjedocima usmjerena je na žrtve koje su u prekršajnom ili kaznenom postupku te se zbog toga suočavaju s različitim poteškoćama, ali i na one osobe koje nisu prijavile kazneno djelo zbog straha, nelagode, nesigurnosti ili nepovjerenja u institucije.

Pružanjem stručne psihosocijalne, pravne i savjetodavne pomoći žrtvama, svjedocima i članovima njihovih obitelji kroz razgovor ili direktnu podršku na sudu nastojimo smanjiti nelagodu, strah i stres, osigurati povjerenje u pravosudni sustav te osigurati učinkovitije ostvarivanje zakonskih prava žrtava kaznenih djela.

Sastanak je dio aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa, a provode ga Ženska soba uz partnerske organizacije Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.