Udruga HERA

Vijesti

03.09.2021. godine održan je u Venju 2.intervizijski sastanak u sklopu projekta “Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka”. Na sastanku se raspravljalo o predstojećim projektnim aktivnostima i načinima provedbe istih. Razgovaralo se o objavljenom postupku javne nabave te načinima provođenja aktivnosti te vođenja indikatora projekta.

U cilju razmjena informacija i iskustava u radu i razvoju usluge, razmjena znanja u pružanju usluga, razmjena potreba korisnica i pronalaženje rješenja, na intervizijskom su sastanku udruge partnerice razgovarale i o upućivanju korisnica na pravno savjetovalište omogućeno u okviru projektne aktivnosti projekta „Sigurna kuća“ te je dogovoreno kako će se, ukoliko je to moguće i svrsishodno, korisnice upućivati i na osobni odlazak u odvjetnički ured u Zagrebu, s obzirom na to da je usluga pravnog savjetovanja uživo svakako kvalitetnija i vjerojatno obuhvatnija nego telefonskim putem.

Razgovaralo se i o potrebama korisnica vezano uz predstojeće radionice za korisnike/ce skloništa udruge IRIS, te je utvrđeno kako će udruga IRIS provjeriti sa Voditeljicom radionica koji su joj materijali za radionice potrebni te će iste nabavljati sukladno tomu. Zajednički stav partnerica jest da se kroz radionice, osim kreativnog dijela, korisnice skloništa osnaži u cilju učinkovite društvene integracije odnosno lakšeg uključivanja u svakodnevni život.

Cilj projekta „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ je unaprijediti socijalne usluge za žrtve obiteljskog nasilja kroz unaprjeđenje usluga psihosocijalne podrške, dežurstva, smještaj, anonimno savjetovanje kao i kroz aktivnosti prevencije, jačanje kapaciteta stručnjaka te senzibilizaciju javnosti. Projekt „Sigurna kuća –podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka“ financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. projekt provodi Grad Bjelovar u partnerstvu sa Udrugom „Iris“ Bjelovar, Udrugom“ HERA“ Križevci, Udrugom S.O.S. Virovitica te Centrom za podršku i razvoj civilnoga društva Delfin Pakrac .