Udruga HERA

Vijesti

Na Strossmayerovom trgu u Križevcima u subotu, 10. veljače 2018. godine obilježena je kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama u organizaciji Križevačkih mažoretkinja, Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Udruge „HERA“ Križevci i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije.

O važnosti obilježavanja ove kampanje govorile su predsjednica Udruge “HERA“ Marina Švagelj Jažić i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i vanjska članica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora Verica Rupčić i ujedno uputile poruku kako je važno osigurati adekvatne mehanizme zaštite žrtava nasilja te pozvale sve na nultu stopu tolerancije na nasilje.

Brojni građani pružili su podršku ovoj kampanji, a među njima i gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, župan Darko Koren, predstavnici PP Križevci te gradski vijećnici. Križevačke mažoretkinje izvele su ples uz pjesmu „Break the chain“ nakon čega su pušteni crni baloni u znak sjećanja na žene koje su ubijene od strane svojih partnera ili bliskih osoba u posljednje dvije godine.