Udruga HERA

Vijesti

Pozivamo na 

javnu akciju kojom započinje javna kampanja “Za nasilje nema opravdanja“ usmjerena podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji

Javna akcija će se održati u srijedu 22. rujna 2021. godine

ispred Gradske tržnice Koprivnica od 9,00 do 11, sati

Javnom akcijom u okviru projekta Novi početak, u suradnji korisnika projekta Koprivničko-križevačke županije i projektnih partnera Udruge “HERA“ Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci, obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama (22.09.)  u spomen na tri ubijene žene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine, kada je tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.