Udruga HERA

Vijesti

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić uručila je u utorak, 21. veljače 2022., 20 ugovora u vrijednosti tri milijuna kuna udrugama koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji i žrtve seksualnog nasilja za 2022. godinu.

„Ovaj Poziv nastavak je dobre prakse s kojom smo krenuli 2019. godine. U prethodne dvije godine financirano je ukupno 15 projekata i 20 udruga u vrijednosti šest milijuna kuna“, istaknula je državna tajnica Mađerić. Današnji ugovori omogućit će savjetovalištima nastavak aktivnosti koje uključuju psihosocijalnu i pravnu pomoć za žrtve nasilja u obitelji i žrtve seksualnog nasilja, što je jedan od prvih koraka kako bi pružili sigurnost za normalan nastavak života žrtvama nasilja. Također, kroz programe će se provoditi edukacije zaposlenih u savjetovalištima o pravima i potrebama žrtava nasilja, njihove djece i žrtava seksualnog nasilja te edukacije članova županijskih timova iz područja rodno uvjetovanog nasilja.

Udruga “HERA“ Križevci potpisala je ugovor sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za projekt „Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja“ vrijednosti 150.000,00 kuna koji će se provodi na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Križevci.