Otvaranje savjetovališta za maloljetne i mlade majke

U sklopu projekta  “Zajedno za mame” koji se uspješno provodi od 2015., predviđeno  je opremanje i uređivanje savjetovališta za maloljetne i mlade majke koji će voditi udruga HERA. Partner projekta Centar za socijalnu skrb Križevci prepoznao je važnost novih socijalnih usluga te je unutar svojih prostorija ustupio prostor koji će biti na korištenje maloljetnim i mladim majkama za usluge savjetovanja. Prostor je uređen i opremljen sredstvima projekta “Zajedno za mame”  koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Savjetovalištem će biti ponuđena nova socijalna usluga maloljetnim i mladim majkama,  a to će ujedno biti i prilika za širenje mreže socijalnih usluga i podizanja kvalitete rada stručnjaka umrežavanjem s lokalnim OCD-om koji je već sada prepoznat kao alternativni izvor podrške korisnicima u riziku od socijalne isključenosti.

Otvaranje savjetovališta na kojem je predviđeno sudjelovanje predstavnika županijskih centara za socijalnu skrb, medija, predstavnika grada i korisnica nove socijalne usluge, planirano je za 27.05.2015. u 13h u prostorijama Centra za socijalnu skrb Križevci.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.