Udruga HERA

Vijesti

U  1.G i 2.F razredu Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar provedene su dvije edukacijske radionice u sklopu projekta “Za VEZe BEZ Nasilja” povodom inicijative “One Billion Rising”. Učenici su samostalno odredili karakteristike “dobrih” i “loših” veza, te što svaka “zdrava” veza ili odnos u sebi uključuje i podrazumijeva.

Projekt  Za VEZe BEZ nasilja! doprinosi učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Projekt provodi  udruga “HERA“ Križevci u partnerstvu s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar, a suradnici na projektu su Grad Križevci,  Srednja gospodarska škola Križevci te CZSS Križevci, a financijski je podržan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta mladi će steći kompetencije koje im omogućavaju sudjelovanje u građanskom životu, a one uključuju prihvaćanje koncepta ljudskih prava i jednakosti kao osnove za solidarnost i odgovornost, prihvaćanje jednakopravnosti muškaraca i žena, sposobnost pokazivanja solidarnosti iskazivanjem interesa za rješavanje problema koji pogađaju lokalnu i širu zajednicu te spremnost reagiranja na protudruštveno ponašanje.