Udruga HERA

Vijesti

U petak 10.12. povodom Međunarodnog dana ljudskih prava organizirano je u Općoj bolnici Koprivnici predavanje pod nazivom “Utjecaj traume na žrtve”. Predavanje je održao dr.sc. psihijatar Goran Arbanas, psihijatar i psihoterapeut na Klinici za psihijatriju Vrapče.

Tijeko izlaganja istaknuto je da žrtve kaznenih djela mogu razviti različite psihološke, tjelesne i socijalne posljedice. Od psiholoških posljedica najčešće se razvijaju depresija, anksiozni poremećaji i posttraumatski stresni poremećaj. također su tijekom izlaganja prikazane mogućnosti rada s žrtvama kaznenih djela.

Predavanju su uz zdravstvene djelatnike Bolnice prisustvovale predstavnice udruge HERA, djelatnici/e PU Koprivničko-križevačke, predstavnice obiteljskog centra Koprivnica te članice Županijskog međuresornog tima za prvenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Predavanje je dio aktivnosti projekta Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja kojeg Udruga “HERA” provodi  u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Križevci i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.