Udruga HERA Križevci utvrdila minimalne standarde kvalitete u radu skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja

Udruga HERA Križevci sudjelovala je na trodnevnom treningu “Minimalni standardi kvalitete u radu skloništa i savjetovališta za žene žrtve nasilja” u Hotelu Termal u Daruvaru od 15. do 17 studenog . Trening se održavao u organizaciji Ženske sobe, sastavni je dio projekta “Sigurno mjesto” kojeg financijski podržavaju EU i Ured za udruge Vlade RH . Osnovni cilj treninga je bio unaprjeđenje znanja, dobre prakse i razvoj standarda kvalitete za organizacije civilnog društva i druge relevantne aktere koji pružaju direktnu pomoć i podršku ženama koje su preživjele bilo koji oblik nasilja.

Glavna tema treninga je bilo utvrđivanje neophodnih standarda kvalitete i važnosti njihovog implementiranja u radu sa ženama žrtvama nasilja.  Trening je namijenjen jačanju međusobnog povezivanja srodnih organizacija koje rade sa ženama žrtvama nasilja i stvaranje neformalne mreže takvih organizacija koje prihvačaju minimalne standarde u svom radu. Sudionice/i ovog treninga će za godinu dana imati priliku na follow up treningu podijeliti svoja iskustva i razmišljanja vezana uz primjenu minimalnih standarda u svom radu.  Na treningu je sudjelovalo 30 predstavnica/ka iz 13 organizacija civilnog društva Hrvatske koje pružaju direktnu pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja.  Trenerice su bile Lepa Mlađenović, dugogodišnja feministička aktivistica s iznimnim iskustvom u radu sa ženama koje su preživjele nasilje ( Beograd), i Maria Rosslhumer, izvršna direktorica WAVE-a (Europska mreža protiv nasilja nad ženama) i direktorica Mreže autonomnih austrijskih ženskih skloništa. Trening su facilitirale Maja Mamula i Maja Vukmanić iz Ženske sobe.

Predsjednica Udruge

Marina Švagelj Jažić