Sudjelovanje na predstavljanju Sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnog društva „OK 2015“

U utorak, 3. svibnja 2016. u Čakovcu održana je prezentacija  priručnika Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva “OK 2015”.

Na predstavljanju priručnika sudjelovala je i predstavnica HERE.

Predstavljanje priručnika organizirala je Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i Autonomni centar – ACT u sklopu Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva i drugih pravnih osoba na području Dalmacije, središnje Hrvatske, sjeverozapadne Hrvatske, zapadne i istočne Hrvatske, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s 5 regionalnih mreža.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo i stečene kompetencije u području razvoja i primjene sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva, Udruga za razvoj civilnog društva SMART prepoznata je kao organizacija nositeljica u području razvoja novoga sustava upravljanja kvalitetom za organizacije civilnoga društva. U skladu s time,  2014. godine SMART je uz potporu ključnih dionika Vladinog ureda za udrugeNacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te radne skupine koju su činili predstavnici različitih organizacija civilnoga društva iz Hrvatske, izradio novi Sustav upravljanja kvalitetom za organizacije civilnog društva  u Hrvatskoj „OK 2015“.

Na prezentaciji je predstavljeno:
* Što je sustav upravljanja kvalitetom „OK 2015“ i njegova načela?
* Kako primijeniti sustav „OK 2015“ u organizaciji?
* Opis procesa samoprocjene
* Područja kvalitete (temeljna i potpodručja)
* Opis dokaza
* Daljnji koraci u razvoju sustava i podrške

Svima prisutnima besplatno je podijeljen priručnik na primjenu i korištenje.