U Srednjoj gospodarskoj školi održana edukacija vršnjačkih edukatora

U četvrtak 28.01. u sklopu projekta “Nasilne veze su bez veze” u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima održana je  edukacija vršnjačkih edukatora.

Projekt “Nasilne veze su bez veze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima”  provodi  CESI u partnerstvu s Udrugom “Hera” Križevci,  Srednjom gospodarskom školom Križevci i Strukovnom školom Đurđevac.

Projekt ima za cilj  doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako doprinosi  unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Projekt se provodi na nacionalnom nivou kroz edukaciju stručnjaka i stručnjakinja, a aktivnosti osnaživanja usluga psihosocijalne pomoći, unaprjeđenja suradnje s institucijama te ojačavanja uloge vršnjaka u pružanju pomoći mladima koji su u nasilnim vezama provode se u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Projekt uključuje edukaciju vršnjačkih edukatora/ica u Križevcima i Đurđevcu,  izgradnju kapaciteta stručnjaka/inja za pružanje podrške mladima neprilagođenog ponašanja, mladima u nasilnim vezama te rad na prevenciji nasilja. Posebnu pažnju ćemo posvetiti radu s mladima u lokalnim zajednicama te radu na osnaživanju suradnje udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima te pružanju podrške žrtvama nasilja i radu s mladima rizičnog ponašanja.

Osim toga projekt uključuje i akcije javnog zagovaranja te ukazivanje na problem te promociju ravnopravnih i  kvalitetnih mladenačkih veza putem medija i javnih akcija. U suradnji s učenicama i učenicima biti će snimljen i kratki video uradak te pripremljena i tiskana brošura  koja ća im omogućiti bolje prepoznavanje nasilja te razvijanja mehanizama suočavanja s nasiljem u vezama.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.