U sklopu projekta Znanjem do promjena održan II Modul radionice Tehnike nošenja sa stresom

07.05. u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci održan je drugi od tri  modula radionica koje se organiziraju u sklopu projekta „Znanjem do promjena“,  a namijenjene su organizacijama civilnog društva koje žele jačati svoje kapacitete za uspješno pružanje socijalnih usluga u zajednici.

Tema drugog modula radionica bila je Tehnike nošenja sa stresom, a obuhvaćala je emocionalnu pismenost,  prepoznavanje emocija i osjećaja, faze stresa te  tehnike opuštanja.

Treći modul radionice Supervizija planiran je za 28.05., a govoriti će se o tome kada se Supervizija provodi, na koji način se provodi, tko ju može provoditi, i sl.

Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga “HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCDova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.