Radionica Prevencije nasilja u mladenačkim vezama

03.11. u Učeničkom  domu u Križevcima psihologinja u savjetovalištu Udruge HERA Sanela Štubelj održala je radionicu Prevencije nasilja u mladenačkim vezama. Radionica je jedna od aktivnosti u sklopu  kampanje  16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama. Na početku radionice Marina Švagelj Jažić upoznala je mlade sa kampanjom 16 dana aktivizma te važnim datumima 25.11. Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, 01.12. Svjetskim danom borbe protiv Aids-a, 03.12. Međunarodnim danom osoba sa invaliditetom, 05.12. Međunarodnim  danom volontera, 06.12.  godišnjice Montrealskog masakra te 10.12. Međunarodnim danom ljudskih prava koji se obilježavaju unutar kampanje kao i samom cilju kampanje.

U dobi kad mladi ulaze u prve ljubavne veze često nisu ni svjesni ni ne prepoznaju prve znakove nasilja od strane partnera/ice.  Cilj radionice bio je upoznati mlade sa oblicima nasilja,  posljedicama, kako prepoznati nasilje, kako reagirati na nasilje te  kome se obratiti.

Zahvaljujemo Đačkom domu na podršci i suradnji kao i grupi mladih koji su se  prijavili na radionicu te se aktivno uključili i sudjelovali u razgovoru i raspravi.