Predstavnici udruga na treningu javno komuniciranje s medijima

U okviru projekta ”Znanjem do promjena”* u Termama Tuhelj je od 10.-12.09.2015. godine održan trening na temu ”Javno komuniciranje”. Trodnevni trening namijenjen organizacijama civilnog društva koje pružaju socijalne usluge te pomoć i podršku osobama u nepovoljnom položaju iz triju županija – Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, organizirala je udruga S.O.S. Virovitica s ciljem educiranja sudionika/ca o načinima i važnosti komunikacije s medijima i javnošću.

Tridesetak predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a) je putem treninga usvojilo znanja i vještine o učinkovitom komuniciranju s medijima, upravljanju u kriznim situacijama te dobilo saznanja o tehnikama i zamkama medijskih nastupa. Kako bi što kvalitetnije prezentirali rad svojih organizacija, sudionici su u praktičnom dijelu treninga imali mogućnosti vježbom i simulacijom stvarnih događaja i situacija poboljšati i unaprijediti vlastite sposobnosti komunikacije i prezentacije.

Na treningu su uz pojedinosti o alatima javnog komuniciranja, sudionici međusobno podijelili iskustva dosadašnjeg rada i aktivnosti svojih organizacija te su uspostavljeni novi kontakti koji će doprinijeti umrežavanju kako bi se nastavilo kvalitetnije i učinkovitije djelovanje u pogledu pružanja socijalnih usluga.

Sudionici su sadržaj i tijek treninga ocijenili vrlo korisnim i pozitivnim, a svoja saznanja o korištenju alata i mehanizama javnog komuniciranja s javnošću nastojat će prenijeti i ostalim članovima svojih organizacija. Sudionica Vedrana Beg iz Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” Koprivnica prenosi svoje dojmove ”Odlična organizacija, savršeni treneri, iznimna suradnja sa svim sudionicima zahvaljujući prijateljski raspoloženim organizatorima. Stečeno ogromno znanje kroz teroiju i trening koji ćemo moći kvalitetno primijeniti u Udruzi.“

 

*Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.