Predstavljanje projekta “Europske mogućnosti za ruralne žene” Koprivničko – križevačkoj županiji

U srijedu 28.08. članice HERE u Županiji je primio zamjenik župana Ivan Pal sa višom savjetnicom i članicom Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vesnom Peršić Kovač. Svrha sastanka je bila predstavljanje projekta  “Europske mogućnosti za ruralne žene” kojeg financira Europska unija u okviru IPA INFO 2012 programa.

Projekt provode CESI te partnerske organizacije   K zona ,  Radio  Kaj  i Udruga žena HERA Križevci  u Zagrebačkoj,  Krapinsko-zagorskoj i  Koprivničko –  križevačkoj  županiji.

Članice HERE zamjenika župana upoznale su sa ciljevima i aktivnostima projekta kao i mogučnošću uključivanja Županije i Povjerenstva za ravnopravnost spolova u realizaciju projekta  te su  zatražile  da se seminar informiranja ruralnih žena o mogućnostima korištenja europskih fondova održi u studenome za vrijeme Obrtničkog gospodarskog sajma u Križevcima.

Zamjenik Pal je pohvalio inicijativu projekta te  izjavio da je Županija spremna pružiti podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta.