Poziv na javnu akciju u Križevcima povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Javna akcija

– obilježavanje 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

utorak, 22.09.2020.,  Križevci, Strossmayerov trg,  od 11 – 12 h

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama,  obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ u suradnji s Policijskom postajom Križevci, Centrom za socijalnu skrb Križevci,  te Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije te udrugom Bolje sutra osoba s invaliditetom grada Koprivnice  organizira Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Javna akcija održati će se u Križevcima 22.09.  na Strossmayerovom trgu,  u vremenu od 11,00 – 12,00 h.

Tijekom javne akcije građani/ke će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Akcija će se odvijati uz poštivanje preporuka vezanih uz zaštitu od koronavirusa.

Svi sudionici/e dužni su imati zaštitne maske te poštovati propisani razmak.