Partnerski sastanak u sklopu projekta Nasilne veze su bezveze

12.04. održan je partnerski sastanak u sklopu projekta “Nasilne veze su bezveze – Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima” kojeg provodi CESI u partnerstvu s Udrugom “Hera” Križevci, Srednjom gospodarskom školom Križevci i Strukovnom školom Đurđevac.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti koje su partnerske organizacije provodile te su dogovorene dalje aktivnosti provođenja projekta.

Kroz projekt je provedena edukacija   vršnjačkih edukatora/ica u Križevcima i Đurđevcu,  trening izgradnje kapaciteta stručnjaka/inja za pružanje podrške mladima neprilagođenog ponašanja te pružanje podrške i pomoći mladima u nasilnim vezama.

Mladi edukatori/ce iz partnerskih škola koji/e su prošli edukaciju provodili su edukacijske radionice  u različitim razrednim odjelima na temu prevencije nasilja u partnerskim vezama među mladima te  se u školama obilježila kampanja Milijarda ustaje, Dan žena te Dan ružičastih majica kojima je bio cilj senzibiliziranje na problematiku  nasilja.

Projektom se  želi doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Isto tako doprinosi se  unaprjeđenju suradnje organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave  prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Osim toga projekt uključuje i akcije javnog zagovaranja te ukazivanje na problem te promociju ravnopravnih i  kvalitetnih mladenačkih veza putem medija i javnih akcija. U suradnji s učenicama i učenicima biti će snimljen i kratki video uradak te pripremljena i tiskana brošura  koja ća im omogućiti bolje prepoznavanje nasilja te razvijanja mehanizama suočavanja s nasiljem u vezama.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.