Partnerski sastanak projekta “Zajedno za mame”

U ponedjeljak 26.01.2015.g. u prostorijama HERE održan je partnerski sastanak po projektu “Zajedno za mame”.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi Udruga roditelja „Korak po korak“, usmjeren je na pomoć maloljetnim i mladim majkama i njihovim obiteljima, a provodi se na području Koprivničko-križevačke županije u suradnji s  Udrugom “Hera“ križevci, Udrugom „Djeca prva“ i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Projekt će dugoročno osigurati pripremu majki za samostalan život povećanjem njihove aktivacije i motivacije, a zahvaljujući većoj informiranosti, educiranosti i jačanju osobnih kompetencija i socijalnih vještina, mlade će majke moći aktivnije sudjelovati u zajednici.

Projekt „Zajedno za mame“ provodi se u okviru instrumenta „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga (HR.5.2.04)“, u okviru prioritetne osi 5 „Jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje“ i mjere 5.2 „Jačanje uloge organizacija civilnog društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013. Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.