Osnovan Savjet za razvoj civilnoga društva Koprivničko-križevačke županije

23. listopada 2014. u prostorima Koprivničko-križevačke Županije održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za razvoj civilnoga društva  Koprivničko-križevačke županije. Savjet je savjetodavno tijelo Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a osnovan je s ciljem razvoja suradnje organizacija civilnoga društva i  županije.

Za predsjednicu Savjeta izabrana je predstavnica Udruge za održivi razvoj Hrvatske, Sonja Hlebar, a za zamjenicu predstavnica upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije, Željka Koluder-Vlahinja. Ostali članovi/ice i zamjenici/e članova Savjeta su: Damir Hudelist – Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Boris Sabolić – Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Branka Cuki – Koprivničko-križevačka županija, Vesna Peršić Kovač – Koprivničko-križevačka županija, Miroslav Belobrk – Koprivničko-križevačka županija, Nada Šešić – Zajednica kulturno-umjetničkih Koprivničko-križevačke županije, Branko Zorko – Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, Marina Gregurek – Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, Dragica Zlatar- Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, Robert Vulić – Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, Zvonko Filipčić – Zajednica udruga HVIDR-a Koprivničko-križevačke županije, Marina Švagelj Jažić – Udruga žena “Hera” Križevci.

Na sjednici članovi/ce su raspravljali o budućem radu Savjeta te donijeli nekoliko zaključaka o prvim aktivnostima usmjerenim na donošenje plana aktivnosti Savjeta. Ti zaključci odnose se na detaljnije definiranje zadaća Savjeta, donošenje poslovnika oradu i prijedloga za izradu Strategije razvoja civilnoga društva za područje Koprivničko-križevačke županije.