Udruga HERA

Vijesti

Dana  27. i 28. 02. 2020. godine Udruga “HERA” križevci  sudjelovala je na prvom partnerskom i intervizijskom sastanku u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“,  koji je trenutno u trećoj godini provedbe, sa ciljem osnaživanja i pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Cilj partnerskog sastanka održanog 27.veljače u Ministarstvu pravosuđa bio je jačanje međusobne suradnje, razmjena dosadašnjih iskustava, dogovor oko provođenja daljnjih aktivnosti kao i rasprava o trenutnim problemima u provođenju programa.

28.veljače na intervizijskom sastanku u Hotelu „Panorama“ u Zagrebu održano je tematsko predavanje na temu Trgovanje ljudima koje je pripremila policijska službenica iz Ministarstva unutarnjih poslova, PN Uskok Danijela Miloš Hasel. Nakon toga razmijenili smo iskustva  u radu sa predstavnicima/ama ostalih OCD-a koji su dio programa  “Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” te na kraju sastanka dobili odgovore vezane za pravna pitanja od strane odvjetnika Kristijana Pelca.

Program  provodi Ženska soba u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva: Udruga za podršku žrtvama i svjedocima CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Ženska grupa Karlovac Korak- Odjel za razvoj i projekte, SOS Virovitica, Informativno pravni centar – IPC Centar za građanske inicijative Poreč; Delfin Zamir DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Udruga ZvoniMir. Program financijski podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.