Održano predavanje – Mehanizmi zaštite žena žrtava nasilja

Udruga HERA organizirala je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 23.09. u gradskoj vijećnici  Javno predavanje Mehanizmi zaštite žena  žrtava nasilja . O Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji kao mehanizmu zaštite žrtava nasilja govorila je Maja Vrbek iz ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke   te Ines Bojić odvjetnica i članica pravnog tim udruge B.a.b.e. koja je govorila o pravnim okvirima za zaštitu od nasilja nad ženama, promjenama obiteljskog zakona, primjerima iz prakse, praksi Europskog suda za ljudska prava, te presudama i aktualnim slučajevima protiv RH.

Na predavanju su prisustvovali/e predstavnice Centra za socijalnu skrb Križevci, članovi/ce Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke  županije, djelatnici/ce Pu Koprivničko-križevačke, PP Križevci,  zamjenik gradonačelnika Grada Križevci te predstavnici/e lokalnih institucija i organizacija.

Predavanje je medijski popratio radio Križevci.

Predavanje je  dio aktivnosti projekta “Edukacijom do znanja – suradnjom do promjena”, kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a provodi ga Ženska soba – Centar za seksualna prava, Centar za žene Adela, Sisak, Udruga Brod, grupa za ženska ljudska prava, Udruga žena “HERA” Križevci, te udruga SOS telefon – Grad Rijeka.